Cursus

Randjes, randjes, randjes

Na een maand keihard oefenen kwamen de dames van de freemotion cursus vandaag weer bijeen voor de tweede les. Het programma van vandaag stond volledig in het teken van patronen voor randjes en/of sashings.

We begonnen met een korte terugblik op les 1. Het huiswerk werd getoond en er waren nog een paar vragen: “Hoe hecht je ook alweer aan en af?” en “hoe werk je de draden weg?”. Dus nog een korte uitleg voordat we verdergaan met de les.

Voor patronen in randjes kun je veel verschillende ontwerpen gebruiken. Wij kiezen er vandaag voor om te beginnen met de e’tjes en de l’en. Na het voorbeeld op het bord is het tijd om zelf te oefenen.

Eerst oefenen met de pen….

…of toch gelijk op de stof?

Na een tijdje oefenen zitten ook de laatste dames te oefenen op de stof en dan blijkt, dat het toch nog niet zo makkelijk is….

Er wordt hard gewerkt en dan is het alweer tijd voor het volgende patroontje…. en een volgend patroontje…. en nog een patroontje…

Er wordt zo hard gewerkt aan de tafel dat er ineens een spoeltje leeg is…. dus maar weer een nieuw spoeltje spoelen…

Aan de andere kant van het leslokaal wordt er niet zo hard gewerkt…. daar ligt mijn nieuwe werknemer en assistent weer een dutje te doen.

En dan is het na zo hard werken ook alweer tijd om in te pakken en het huiswerk voor de volgende les te bespreken.

Met pen en papier bij de naaimachine wordt alles opgeschreven…

Veel succes met het oefenen van de randpatronen! Ik ben heel benieuwd welke combinaties jullie maken en naar jullie eerste ideeën voor jullie eindwerkstuk! Tot in het nieuwe jaar!

Wilt u ook leren om te quilten met de naaimachine? Dat kan! Er start een nieuwe groep in januari 2024. Op dit moment heb ik nog 2 plaatsen beschikbaar voor de volgende groep, dus wacht niet te lang met nadenken. Aanmelden voor deze groep is mogelijk op de mijn website bij workshops en cursussen.

2 gedachten over “Randjes, randjes, randjes”

Plaats een reactie