Mysterie project, Project

Orange Peels

De vakantie is weer voorbij en het werk begint weer. Ik kan wel zeggen, dat ik een heerlijke vakantie heb gehad met veel handwerken. Alleen, maar ook gezellig samen met mijn moeder…

Na 1,5 week naaien van Orange Peels, kan ik ze niet meer zien. De orange peels zijn onderdeel van de Mysterie-quilt die ik samen met mijn moeder maak. Ik moet ze in 2 verschillende maten maken en de kleurencombinaties zijn soms verrassend. (het patroon geeft aan, welke stof waar moet.)

Voor mijn moeder heb ik elke keer een ander stukje van het patroon gegeven. Zij heeft dus meerdere verschillende blokken al gemaakt. Ik ben heel benieuwd hoe haar quilt wordt, want de kleuren zijn zó anders…

Na 1,5 week had mijn moeder zo goed gewerkt, dat ze ook al de eerste rij van de quilt klaar heeft…

… of is dit wel de hele eerste rij??

Mijn moeder was het niet helemaal eens met het feit dat zij alleen een mysterie quilt aan het maken is, dus heeft ze in de vakantie bedacht dat ik ook een mysterie-quilt moet maken. Samen maken we daarom ook de Birthday-Mystery van Edyta Sitar. Voor deze mysterie wordt elke dinsdag gedurende alle weken van 2024 een blok bekend gemaakt om te maken.

Blok 1 heb ik inmiddels af…

Bij deze mysterie-quilt daag ik mezelf uit, wat betreft de stoffen. Ik ga deze quilt een keer niet maken van effen stoffen of van Tula Pink, zoals ik in de afgelopen jaren veel gedaan heb. De quilt wordt nu gemaakt met een fatquarter bundel van Create Joy Project.

Deze bundel heb ik vorig jaar een keer bij de groothandel gekocht en stond nog mooi op de plank. Nu krijgt hij een mooie bestemming.

2024 wordt een leuk en creatief jaar!!

Een gedachte over “Orange Peels”

  1. Wat zijn we goed bezig! We hebben met het birthday project van Edyta Sitar zelfs de dames van het Quiltcafe enthousiast gemaak en die gaan nu ook elke week een blokje maken. Voor wat betreft jouw bedachte mysterie, ik ben benieuwd wat voor quilt dat straks gaat worden.

    Like

Plaats een reactie